ua en ru

Росія заявила про вивід військ із сирійського району Африн

Росія заявила про вивід військ із сирійського району Африн Фото: міністр оборони РФ Сергій Шойгу (facebook.com/mod.mil.rus)

Російська армія передислокована в район Телль-Аджар

Командування російського угруповання військ в Сирії повідомило про виведення військовослужбовців з сирійського району Африн, де турецька армія почала спецоперацію проти курдських формувань. Про це передає прес-лужба Міністерства оборони Росії.

"Оперативна група Центру примирення ворогуючих сторін і військової поліції в районі Африн передислокована в район Телль-Аджар зони деконфліктації Телль-Ріф'ат", - зазначено в повідомленні.

Повідомляється, що такий крок був зроблений "для попередження можливих провокацій і виключення загрози життю і здоров'ю російських військовослужбовців".

Також Міноборони РФ інформує, що в зоні деконфліктації російські військові продовжують "безперервний моніторинг обстановки".

Нагадаємо, збройні сили Туреччини 19 та 20 січня 2018 року завдали ударів по об'єктах курдських формувань на півночі Сирії. Як повідомили в Генштабі Збройних сил Туреччини, удари були нанесені "у відповідь на провокаційні обстріли" з боку курдських військових формувань з прикордонного району Африн.