ua en ru

Росія завершила постачання США 12 вертольотів Мі-17В-5 для Афганської національної армії

Росія завершила постачання 12 військово-транспортних вертольотів Мі-17В-5 за додатковими угодами, укладеними "Рособоронекспортом" і урядом США в 2012 р. в рамках опціону основного контракту. Про це повідомила прес-служба "Рособоронекспорту".

Як йдеться у повідомленні, основний контракт на поставку 21 вертольота був підписаний "Рособоронекспортом" і урядом США 26 травня 2011 р. і був виконаний до середини 2012 р.

Також, як повідомляється, в поточному році "Рособоронекспорт" і уряд США узгодили та підписали нову угоду на постачання в 2014 р. додаткової партії з 30 вертольотів.

При цьому, як повідомили в прес-службі, всього згідно з домовленостями між Росією і США для Афганської національної армії в рамках спільних зусиль у боротьбі з міжнародним тероризмом буде поставлено 63 вертольота Мі-17В-5.

Військово-транспортний вертоліт Мі-17В-5 - сучасна модифікація вертольотів типу Мі-8/17, розроблена конструкторським бюро Московського вертолітного заводу ім. М.Л.Міля за участю Казанського вертолітного заводу з урахуванням досвіду бойового застосування його попередників у різних збройних конфліктах, в тому числі в Афганістані.

ВАТ "Рособоронекспорт" - єдиний в Росії державний посередник з експорту/імпорту всього спектру кінцевої продукції, технологій і послуг військового і подвійного призначення. "Рособоронекспорт" взаємодіє з більш ніж 700 підприємствами і організаціями оборонно-промислового комплексу Росії. Обсяг експорту в I півріччі 2013 р. склав 6,5 млрд дол. Портфель замовлень компанії в даний час оцінюється більш ніж в 35 млрд дол.