ua en ru

Росія запустила в космос військовий супутник нового покоління

Росія запустила в космос військовий супутник нового покоління Фото (ТАCС): старт ракети "Союз-2.1б" із супутником військового призначення з космодрому Плесецьк

Характеристики і призначення космічного апарату в Міноборони РФ не розкривають

Міністерство оборони Російської Федерації запустило в космос ракету-носій середнього класу "Союз-2.1б" з "космічним апаратом нового покоління". Про це повідомили у прес-службі Міноборони РФ у Twitter.

Як зазначається, ракета стартувала з державного випробувального космодрому Плесецьк в Архангельській області о 8:34 за київським часом.

Запуск ракетоносія "Союз-2.1б" пройшов у штатному режимі під керівництвом заступника головкому Військово-космічних сил ЗС РФ - командувача Космічними військами Олександра Головка, який особисто контролював підготовку супутника на космодромі.

"Засоби наземного автоматизованого комплексу управління здійснювали контроль за проведенням пуску і польотом ракети-носія", - йдеться в повідомленні управління прес-служби і інформації Міноборони РФ.

Приблизно через дев'ять хвилин розгінний блок "Фрегат" з військовим супутником у штатному режимі відокремився від третього ступеня ракети. Він продовжує виводити супутник на цільову орбіту, що займе кілька годин.

Конкретні характеристики і призначення запущеного супутника в російському військовому відомстві не розкривають.

Цей пуск став четвертим для ракети-носія "Союз-2", проведеним у 2015 році із Плесецька. Попередні пуски відбулися 5 червня, 23 червня і 24 вересня. Загалом цьогоріч з випробувального космодрому в Архангельській області РФ було проведено шість пусків ракет космічного призначення: чотири пуски РКН "Союз-2" і два пуски РКН "Рокот".

Боевым расчетом Воздушно-космических сил России #ВКС в 9:34 мск с космодрома #Плесецк успешно осуществлен пуск ракет...

Posted by Минобороны России on 17 листопад 2015 р.

Нагадаємо, раніше в листопаді телекомунікаційний супутник власної збірки запустила Індія.