ua en ru

Росія заборонила ввезення сироподібних продуктів з України

Росія заборонила ввезення сироподібних продуктів з України
Федеральна служба по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) призупинила з 13 листопада ввезення в Росію сироподібних продуктів виробництва України.

Федеральна служба по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) призупинила з 13 листопада ввезення в Росію сироподібних продуктів виробництва України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Росспоживнагляду від 13 листопада.

У повідомленні говориться, що при дослідженні бутербродних і маргаринових українських продуктів виявлені численні санітарно-епідеміологічні порушення.

Відомство направило дану інформацію у Федеральну митну службу і регіональні управління Росспоживнагляду.

Крім того, Росспоживнагляд назвав також специфічні претензії до окремих видів українських сыроподобных продуктів. В бутербродне продукті "Купецький" були виявлені жири тваринного походження, хоча виробник заявляє лише про наявність рослинних жирів.

Відомство також має претензії щодо якості жирних кислот в продукті на маргаринової основі "Столовий", а в бутербродне "Монастирському подвір'ї" Росспоживнагляд виявив заборонену харчову добавку.

Нагадаємо, Росспоживнагляд з 14 жовтня 2014 р. призупинив ввезення на територію Російської Федерації сирних продуктів виробництва України.