ua en ru

Росія заборонила імпорт голландських квітів

Росія заборонила імпорт голландських квітів Фото: голландські тюльпани

Обмеження буде знято або продовжено після технічних консультацій "з компетентними структурами Євросоюзу"

Россільгоспнагляд заборонив імпорт квітів з Нідерландів. Заборона на ввезення в Росію квітів з Нідерландів введений із-за наявності в них карантинних організмів, передають російські ЗМІ з посиланням на повідомлення Россільгоспнагляду.

"Россільгоспнагляд запропонував національних організацій з карантину та захисту рослин країн Євросоюзу повністю призупинити фітосанітарну сертифікацію голландських зрізаних квітів для поставки в Росію", - йдеться в повідомленні.

Обмеження буде знято або продовжено після технічних консультацій "з компетентними структурами Євросоюзу". У Россільгоспнагляді уточнили, що подібні консультації пройдуть найближчим часом.

Вперше можливість заборони квітів з європейських країн допустив глава Мінсільгоспу РФ Олександр Ткачов. Заява була зроблена на тлі обговорення контрсанкций проти Євросоюзу. Однак у підсумковій список санкционных товарів квіти не потрапили.

Питання про голландських кольорах набуло актуальності в кінці липня, коли на сайті Россільгоспнагляду з'явилося повідомлення, що відомство серйозно розглядає можливість заборони на постачання квіткової продукції з Нідерландів через наявність "карантинних організмів".

Нагадаємо, в кінці червня Президент Росії Володимир Путін підписав указ про продовження відповідних санкцій проти Європейського союзу (ЄС) на один рік.