ua en ru

Росія заблокувала третину внеску до ПАРЄ

Росія заблокувала третину внеску до ПАРЄ Фото: засідання ПАРЄ (Flickr-parliamentaryassembly)

Рада Європи не отримав повідомлення про блокування внеску Москвою

Російська Федерація заблокувала цьогорічний внесок до Ради Європи, призначений для фінансування Парламентської асамблеї (ПАРЄ) на близько 11 млн євро. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на заяву спікера Держдуми В'ячеслава Володіна.

"Заблокували перерахування. І голова Ради Федерації Валентина Матвієнко сказала про це, і глава МЗС Сергій Лавров, і ми про це говорили - третину заблокували. Фінансування протягом року йде по етапах, і третина, що залишилася на кінець року не перераховується, і все, - це майже 11 млн євро", - заявив Володін.

Згідно з інформацією прес-служби генерального секретаря Ради Європи Даніеля Хольтгена, в організації поки не отримали повідомлення з боку Російської Федерації про блокування внеску.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) у французькому Страсбурзі ухвалив рішення у Криму, висунувши ряд вимог до Російської Федерації. Так, КМРЄ закликав скасувати рішення про заборону Меджлісу і про заборону лідерам Меджлісу в'їзду в Крим і виконати Резолюції Генеральної Асамблеї ООН по Криму в повній мірі.