ua en ru

Росія заблокувала розширення місії ОБСЄ для моніторингу українсько-російського кордону

Росія заблокувала розширення місії ОБСЄ для моніторингу українсько-російського кордону
На засіданні Постійної Ради ОБСЄ Росія виявилася єдиною країною, яка не підтримала розширення місії спостерігачів для моніторингу всієї українсько-російського кордону.

На засіданні Постійної Ради ОБСЄ Росія виявилася єдиною країною, яка не підтримала розширення місії спостерігачів для моніторингу всієї українсько-російського кордону. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

"Російська Федерація знову виявилася єдиною державою, яка заблокувала консенсус щодо розширення діяльності Місії на додаткові пункти пропуску, що дозволить ОБСЄ здійснювати ефективний моніторинг вздовж всієї ділянки українсько-російського кордону, який не контролюється українською стороною", - йдеться в заяві.

У МЗС назвали таку поведінку Москви "черговим доказом небажання Росії виконувати мінські домовленості" і заявили, що РФ свідомого обмежує можливість ОБСЄ сприяти мирному врегулюванню ситуації на сході України.

Зазначимо, сьогодні, 20 листопада, в ході засідання Постійної Ради ОБСЄ було вирішено продовжити мандат місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску на російсько-українському державному кордоні "Гуково" і "Донецьк" строком на 1 місяць - до 23 грудня.