ua en ru

Росія взяла на себе відповідальність за злочини радянського режиму, - Порошенко

Росія взяла на себе відповідальність за злочини радянського режиму, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко сподівається, що російська еліта коли-небудь визнає Голодомор геноцидом

Президент України Петро Порошенко вважає Російську Федерацію відповідальною за злочини радянського режиму. Про це він заявив на заході, присвяченому пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років, передає прес-служба президента.

"Хотілося б, щоб ...у Росії відбулися такі зміни, при яких її нова еліта теж визнала Голодомор геноцидом. Або хоча б покаялася за нього. Російська Федерація сама себе записала в правонаступниці Радянського Союзу. Отже, хоче вона того чи ні, взяла на себе не тільки активи колишнього СРСР, але й відповідальність за злочини радянського режиму", - заявив Порошенко.

При цьому він підкреслив, що в Росії "ці злочини виправдовують конфіскацією зерна в українських селах, яка забезпечила коштами індустріалізацію".

"Виходить, у селян України примусово забирали життя, щоб забезпечити великодержавну велич Росії. Так воно, власне, і було", - додав Порошенко та розкритикував відродження культу Йосипа Сталіна в РФ.

Нагадаємо, раніше Порошенко назвав агресію РФ на Донбасі продовженням політики Голодомору.