ua en ru

Росія виступила з "секретними пропозиціями" щодо асоціації України і ЄС

Росія виступила з "секретними пропозиціями" щодо асоціації України і ЄС Фото: Росія виступила з "секретними пропозиціями" щодо асоціації України і ЄС

У Москві наявність "секретних пропозицій" Брюсселю спростовують

Росія виступила з "секретними пропозиціями" щодо асоціації України і ЄС, які в Єврокомісії вважають неприйнятними. Про це передає РБК з посиланням на Spiegel.

За інформацією видання, документ на 52 сторінках містить пропозиції з приводу реалізації угоди про вільну торгівлю між ЄС і Україною.

Видання не наводить подробиць пропозицій Росії. За словами співрозмовника Spiegel, проект "є спробою Росії зберегти свої інтереси" після вступу в силу економічних статей угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Джерело видання стверджує, що в Брюсселі сприйняли ці пропозиції Москви скептично, оскільки вони накладають на ЄС і Україну односторонні зобов'язання" перед Росією.

Spiegel повідомляє про лист єврокомісара з торгівлі Сесілії Мальмстрем голові комітету з торгівлі у Європарламенті Бенрдту Ланге, в якому вона характеризує запропонований Росією варіант врегулювання торговельних відносин як "неприйнятний".

Відзначається, що в Москві наявність "секретних пропозицій" Брюсселю спростовують.

Нагадаємо, Угода про асоціацію з Україною вже ратифікували 20 країн ЄС.