ua en ru

РФ виступила проти нових санкцій щодо КНДР

РФ виступила проти нових санкцій щодо КНДР Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

США закликали до нових санкцій проти Пхеньяна

США представили на засіданні Ради безпеки ООН проект резолюції про посилення санкцій проти КНДР, РФ виступила проти. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, Росія, зі свого боку, виступила проти нових санкцій, а також проти можливого застосування військової сили проти Пхеньяна.

Як заявила постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі, запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети є "чіткою і гострою військовою ескалацією".

Звертаючись до представника Росії, вона підкреслила, що США подадуть проект резолюції, що має на меті підвищити рівень міжнародної реакції на рівень, пропорційний новый ескалації Північної Кореї.

Разом з тим заступник постійного представника Росії Володимир Сафронков, зі свого боку, засудив дії Пхеньяну, але заявив, що Москва проти нових санкцій або використання військових засобів і виступає за те, щоб Вашингтон пішов на компроміс з Пхеньяном, щоб знизити напруженість.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки (США) будуть готові застосувати відносно КНДР військову силу.