ua en ru

Росія виступає за політичне врегулювання в Україні без втручання ззовні, - МЗС РФ

Росія виступає проти зовнішнього втручання у ситуацію в Україні.

Росія виступає проти зовнішнього втручання у ситуацію в Україні. Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив сьогодні в ході телефонної розмови з Президентом Швейцарської Конфедерації, діючим головою ОБСЄ Дідьє Буркхальтером.

"Буркхальтера цікавили російські оцінки внутрішньополітичної ситуації, що складається на Україні. З російської сторони було підкреслено, що Росія виступає за її політичне врегулювання в правовому полі України без втручання ззовні", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Під час бесіди Лавров також висловив "жаль у зв'язку з тим, що обурливі насильницькі дії фашистських молодчиків не отримують принципової оцінки з боку європейських структур".

Раніше Лавров висловив стурбованість з приводу силового захоплення адміністративних будівель у західних регіонах України і закликав Захід до виваженого підходу до українських подій.

Нагадаємо, починаючи з 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами і правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.

При цьому 22 січня на вул. Грушевського були вбиті двоє учасників акцій протесту.