ua en ru

Росія ввела обмеження на постачання свиней з України через африканську чуму

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду з 17 січня вводить тимчасові обмеження на ввезення продукції свинарства з Луганської області України через виникнення на цій території в січні поточного року африканської чуми свиней серед кабанів.

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду з 17 січня вводить тимчасові обмеження на ввезення продукції свинарства з Луганської області України через виникнення на цій території в січні поточного року африканської чуми свиней серед кабанів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду.

Обмеження стосуються ввезення в Росію свиней, їх генетичного матеріалу, свинарської продукції (яка не пройшла термічної обробки + 72С і вище в товщі продукту, протягом 30 хв, що гарантує знищення вірусу АЧС), у тому числі продуктів забою диких кабанів, рогокопитної та шкіряної, кишкової сировини, щетини, кормів для свиней, які не пройшли при виготовленні аналогічної теплової обробки, мисливських трофеїв, не підданих повній таксидермічній обробці, обладнання, яке використовувалося для утримання, перевезення, забою і оброблення свиней.

Разом з тим територіальним управлінням Россільгоспнагляду доручено посилити контроль за ввезенням на територію Російської Федерації з України тваринницької продукції в ручній поклажі та багажі.

Нагадаємо, в Луганській області діагностовано африканську чума свиней. Так, 5 січня 2014 р. під час контролю державного кордону України фахівцями Держприкордонслужби України на території Станично-Луганського району Луганської області був виявлений труп дикого кабана, який перебував у річці біля українського берега (4 м від лінії кордону, що проходить по фарватеру річки).

З 9 січня 2014 р. Білорусь ввела тимчасове обмеження на ввезення свинини з Луганської області України.