ua en ru

Росія введе в Україну ВДВ і морську піхоту, - джерело в Міноборони РФ

На першому етапі введення військ у Крим буде потрібно кілька бригад повітряно-десантних військ і морської піхоти. Найімовірніше, будуть задіяні псковские десантники, які зараз тренуються в рамках оголошеної Володимиром Путіним раптової перевірки боєготовності військ.

На першому етапі введення військ у Крим буде потрібно кілька бригад повітряно-десантних військ і морської піхоти. Найімовірніше, будуть задіяні псковские десантники, які зараз тренуються в рамках оголошеної Володимиром Путіним раптової перевірки боєготовності військ. Про це РБК повідомило джерело в Міноборони Росії.

Надалі кількість російських військовослужбовців на Україні буде визначатися виходячи зі складної обстановки. Якщо провокацій по відношенню до них не буде, то введення військ може обмежитися десантними підрозділами, якщо ж військово-політична обстановка в регіоні буде складатися за негативним сценарієм, в Крим будуть перекинуті мотострілкові підрозділи з бронетранспортерами та авіація.

За словами керівника Центру військового прогнозування Анатолій Циганка, в Севастополі вже були 600 російських морських піхотинців, які, зокрема, взяли під охорону стратегічно важливі об'єкти в місті. "Для миротворчої операції, думаю, обмежимося введенням додаткових сил морської піхоти з Новоросійська", - зазначив Циганок.