ua en ru

Росія увійшла в десятку країн з відтоку мільйонерів

Росія увійшла в десятку країн з відтоку мільйонерів Фото: у рейтингу країн по відтоку мільйонерів РФ посіла шосту сходинку

У минулому році Росію залишили 2 тисячі доларових мільйонерів

З Росії в минулому році виїхали 2 тисячі доларових мільйонерів. Про це говориться в доповіді консалтингової компанії New World Wealth, передає BBC.

В рейтингу країн по відтоку мільйонерів Росія посіла шосту сходинку, поступившись місце Франції, Китаю, Італії, Індії та Греції. Всього в Росії залишилося 127 тисяч мільйонерів.

Автори доповіді пояснюють, що відтік забезпечених людей з Росії пов'язаний з "хворим рівнем втручання держави" у місцевий бізнес. Крім того, бізнес лякає антиамериканська риторика, яка заважає інвестувати в країну, а також виходити іноземним компанія на російський ринок.


На думку експертів New World Wealth, відтік мільйонерів для країни в цілому погана новина. Їх від'їзд призводить до відтоку значних фінансових коштів, що веде до ослаблення валюти і місцевих ринків.

Лідерами по надходженню мільйонерів стали Австралія, США, Канада, Ізраїль, Об'єднані Арабські Емірати і Нова Зеландія.

В минулому році 4 тисячі мільйонерів з різних країн переїхали жити в Сідней, ще 3 тисячі вибрали Мельбурн, а 2 тисячі - Тель-Авів.

Експерти дійшли цих висновків на основі аналізу статистики по видачі віз інвесторам в різних країнах і даних про купівлю нерухомості, а також на основі інтерв'ю з самими мільйонерами, різними посередниками та експертами.

Нагадаємо, за даними ГФС доход, що перевищують 1 мільйон гривень, у 2015 році отримали 903 громадянина України.