ua en ru

Росія втручалась у вибори США на користь Трампа, - Сенат

Росія втручалась у вибори США на користь Трампа, - Сенат Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Сенатори погодились із висновками американської розвідки про втручання Росії у вибори президента США

У Сенаті Сполучених Штатів Америки (США) в комітеті з питань розвідки офіційно погодились із висновками американської розвідки про втручання Росії у вибори президента США в 2016у році для досягнення перемоги кандидата Дональда Трампа. Про це повідомили сенатори Річард Берр та Марк Ворнер, передає "Голос Америки".

"Наші співробітники дійшли спільної думки, що висновки розвідки були точними і відповідають ситуації. Зусилля Росії були широкими, складними і були здійснені за наказом особисто Путіна з метою допомогти Дональду Трампу та нашкодити Хілларі Клінтон", - заявив Ворнер.

Як вказано у висновку, Комітет витратив 14 місяців переглядаючи джерела, проведену роботу та аналітику, аби перевірити дані американської розвідку про втручання Росії у вибори США.

"Ми не бачимо підстав ставити під сумнів висновки розвідки. Немає сумніву, що Росія доклала безпрецедентних зусиль, щоб втрутитись у вибори 2016-го року", - написали сенатори.

Нагадаємо, в юридичному комітеті Сенату США опублікували матеріали фігурантів справи про зустріч Дональда Трампа-молодшого з російським юристом Наталією Весельницькою у Trump Tower у червні 2016 року, де Весельницька збиралася передати компромат на Хіларі Клінтон.