ua en ru

Росія може втрутитися в українські вибори, - Порошенко

Росія може втрутитися в українські вибори, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна ефективно співпрацює з секретними службами партнерів зі США щодо протидії кібератакам

Існує небезпека та висока вірогідність втручання Російської Федерації (РФ) у вибори в Україні. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Financial Times, передає прес-служба глави держави.

"Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили більше 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації. Всі мають розуміти, що це не заморожений конфлікт. Це справжня гаряча війна. На нас нападають кожного дня. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів. Це абсолютно божевільна поведінка", - підкреслив Порошенко.

Він також наголосив, що Росія використовує величезну армію провокаторів та агентів у соціальних мережах та нагадав, що саме тому, в Україні припинено російське телемовлення та російські соціальні медіа.

"Тому, що вони (Росія - ред.) використовують їх для пропагандистської війни", - сказав Порошенко.

За його словами, наразі Україна ефективно співпрацює з секретними службами партнерів зі США, Канади та Великобританії.

Нагадаємо, у Національній розвідці США заявили, що протягом 2018 року Росія буде проводити потужні кібератаки й може застосувати їх проти України.

Нещодавно в уряді Німеччини визнали, що російські хакери з групи APT28 (Fancy Bear), у грудні 2017 року зламали комп'ютери Міністерства закордонних справ і міністерства оборони ФРН, впровадивши шкідливе програмне забезпечення в урядову мережу.

Раніше розвідка США виявила докази того, що в ході президентської кампанії в 2016 році при підтримці Росії були здійснені приховані хакерські атаки на сайти місцевої влади та системи реєстрації виборців 7 штатів.