ua en ru

Росія могла завезти в Крим ще дві газові турбіни, - Reuters

Росія могла завезти в Крим ще дві газові турбіни, - Reuters Фото: виробництво газових турбін Siemens (informat.com.ua)

У агентства немає доказів, що помічені в Криму турбіни вироблені Siemens

У порт Феодосія в анексованому Росією Криму, можливо, були доставлені ще дві газові турбіни невідомого виробництва. Про це повідомили очевидці, передає Reuters.

Агентство зазначає, що не має незалежних підтверджень інформації про те, що помічені в Криму турбіни були вироблені німецьким концерном Siemens, поставки якого в Крим підпадають під санкції ЄС.

Джерела агентства повідомили, що вантаж складався з чотирьох циліндричних предметів довжиною в кілька метрів, покритих синім та сірим брезентом, а їхні розміри і форма відповідають загальнодоступним фотографіям газотурбінних систем Siemens, кожна з яких складається з двох основних компонентів: самої турбіни і генератора.

Зазначимо, 5 липня агентство повідомило, що Російська Федерація завезла в окупований Крим дві газові турбіни Siemens німецького виробництва в обхід санкцій.

У відповідь у Siemens заявили, що не укладали контракт із РФ на постачання устаткування в окупований Крим.

Також цього тижня Siemens заявила, що принаймні дві з чотирьох турбін, які вона продала російській державній фірмі "Технопромекспорт", були доставлені в Крим супроти бажання і відома компанії.

Siemens заявила, що турбіни були виготовлені для спорудження енергопотужностей в Краснодарському краї.

Нагадаємо, німецька компанія Siemens подала позов до арбітражного суду Москви (РФ) проти російської компанії "Технопромекспорт" і петербурзького спільного підприємства "Сіменс технології газових турбін" за фактом поставки останніми турбін в окупований Крим в обхід санкцій.