ua en ru

Росія збільшить у 2011 р. постачання сирої нафти в Японію в 2 рази - до 18 млн т, - віце-прем'єр РФ

Росія збільшить в 2011 р. постачання сирої нафти в Японію в два рази - до 18 млн т. Про це повідомив журналістам у Москві віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін за підсумками зустрічі з послом Японії в Російській Федерації Масахару Коно, передає РБК.

За словами І.Сечіна, в 2010р. до Японії було поставлено 9,1 млн т сирої нафти і 3,5 млн т нафтопродуктів. "У 2011 р. постачання сирої нафти з урахуванням ситуації, що склалася будуть збільшені в два рази, поставки нафтопродуктів - на 1 млн т", - сказав він.

Віце-прем'єр РФ також спростував інформацію про те, що у Росії немає можливості збільшити поставки в силу недостатньо розвинутої інфраструктури, зокрема залізниць. "Ми активно працюємо з будівництва магістральних нафтопроводів, і в нас виникає об'єктивна необхідність для збільшення обсягів перевезення рідких вуглеводнів. Думаю, відбудеться природне заміщення обсягів у зв'язку з будівництвом ССТО (магістральний нафтопровід Східна Сибір - Тихий океан)", - сказав І.Сєчін.

Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 р. стався найсильніший в історії країни землетрус магнітудою 9,0, за яким пішли цунамі і сотні афтершокових поштовхів магнітудою 4-6. За оцінками японської влади, в результаті катастрофи загинули або пропали безвісти близько 22 тис. чоловік. У префектурі Фукусіма на атомному комплексі "Фукусіма-Дайічі" ("Фукусіма-1") ведеться ліквідація наслідків аварії, що сталася внаслідок стихійного лиха.