ua en ru

Росія збільшить авіагрупу в Сирії після атаки на Су-24

Росія збільшить авіагрупу в Сирії після атаки на Су-24 Фото: російські винищувачі

Російська авіагрупа в Сирії може поповнитися 10-12 літаками

Генеральний штаб Росії розглядає можливість збільшення складу російської авіагрупи в Сирії ще на 10–12 літаків. Про це пише газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерело в органах оперативного військового управління.

Як повідомляє видання, до інциденту з російським бомбардувальником Су-24 літаки літали без будь-якого прикриття, оскільки потенційної небезпеки з землі для них не було, а загрозу атаки з боку літаків коаліції на чолі з США ніхто всерйоз не розглядав.

Відтепер кожен з 24 фронтових бомбардувальників буде літати в супроводі винищувача. За словами джерела, у зв'язку з цим Генштаб розглядає можливість збільшення винищувальної авіації на Хмеймиме ще на 10–12 машин, щоб кожен з Су-24М і Су-34 працював по цілям в парі з Су-27СМ або Су-30СМ.

В даний час основу російської авіагрупи в Хмеймиме складають штурмовики Су-25СМ (12 машин), фронтові бомбардувальники Су-24М і Су-34 (12 машин), винищувачі Су-27СМ і Су-30СМ (по чотири машини). Також у розпорядженні військових 12 ударних вертольотів Мі-24 і три багатоцільових Мі-8.

Нагадаємо, напередодні Міноборони Росії прийняло рішення про відправку до Сирії новітніх зенітних ракетних систем (ЗРС) С-400 "Тріумф".