ua en ru

Росія посилить дестабілізацію в Україні, щоб завадити її зв'язкам з ЄС та НАТО, - розвідка США

Росія посилить дестабілізацію в Україні, щоб завадити її зв'язкам з ЄС та НАТО, - розвідка США Фото: Росія хоче відвернути Україну від ЄС (українське.com.ua)

Росія продовжить військову і політичну дестабілізацію проти України

Російська Федерація надалі продовжуватиме дестабілізацію в політичній та економічній сферах України, аби завадити зміцненню її зв'язків із Євросоюзом і НАТО. Про це сказано у новій доповіді Національної розвідки США.

"Росія продовжуватиме свою військову, політичну та економічну дестабілізаційну кампанію проти України, щоб придушити і, по можливості, відвернути зусилля Києва інтегруватися з ЄС та зміцнити зв'язки з НАТО", - йдеться у звіті розвідки.

Також зазначається, що Київ буде рішуче протистояти цим діям, але повернення контролю над окупованими територіями Донбасу у 2018 році не прогнозується.

"Київ майже напевно не поверне контроль над районами, що контролюються Росією, на сході України в 2018 році. Росія буде модулювати рівні насильства, щоб тиснути на Київ та сформувати переговори на користь Москви", - зазначає розвідка.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна інформувало, що за даними Національної розвідки Сполучених Штатів Америки, Росія готова скористатися ситуацією в Україні, щоб змінити прозахідну орієнтацію Києва. Зокрема, у звіті розвідки йдеться про загрози економічного відродження України і про можливих змін у її зовнішній політиці, крім того, настрій українців може призвести до дострокових виборів.