ua en ru

Росія погрожує заборонити YouTube за блокування каналів Russia Today

Росія погрожує заборонити YouTube за блокування каналів Russia Today Фото: Росія погрожує заблокувати YouTube у відповідь на блокування каналів RT (GettyImages)

Росія пригрозила заблокувати YouTube в країні у відповідь на блокування двох німецькомовних каналу Russia Today. Про це йдеться в листі який російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку направила в Google.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВВС.

Роскомнагляду вимагає в максимально короткі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів "RT DE" і "Der Fehlende Part", що належать російському ЗМІ "Russia Today".

"У разі невиконання власником ресурсу попередження Роскомнадзора, законодавством передбачені заходи повного або часткового обмеження доступу", - йдеться в заяві Роскомнадзора.

Роскомнагляд заявляє, що дії адміністрації Google нібито порушують ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї та є актом цензури щодо російських ЗМІ.

Також Роскомнагляд нагадав про штрафи за "ігнорування власниками інтернет-ресурсів попереджень про порушення прав росіян в мережі", включаючи "цензуру російських ЗМІ". Вони можуть досягати 1 млн рублів, а при повторній відмові від виконання вимог - 3 млн рублів.