ua en ru

Росія погрожує накласти вето на резолюцію Радбезу ООН по санкціям проти Сирії

Росія погрожує накласти вето на резолюцію Радбезу ООН по санкціям проти Сирії Фото: Рада безпеки ООН

Росія вважає, що резолюція суперечить принципу презумпції невинуватості

Російська Федерація погрожує накласти вето на проект резолюції Ради безпеки ООН, згідно з яким щодо влади Сирії повинні бути введені санкції за використання хімічної зброї проти цивільного населення, передає "Радіо Свобода".

За словами заступника постійного представника Росії в ООН Володимира Сафронкова, Росія вважає, що резолюція суперечить принципу презумпції невинності, оскільки розслідування про застосування хімічної зброї ще не завершене.

Сафронков також заявив, що на розслідування, яке здійснюють ООН та Організація з заборони хімічної зброї, здійснюють "неймовірний тиск", щоб змусити його дати "односторонній результат".

Зазначено, що згідно з проектом резолюції, санкції мають бути введені відносно 11 командувачів урядових військ Сирії і 10 урядових і пов'язаних з ними установ та юридичних осіб, які мають відношення до розробки та виробництва хімічної зброї.

Повідомляється, що заяву вже піддали критиці США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Human Rights Watch заявила, що протягом останнього місяця битви за Алеппо сирійські військові сили режиму Башара Асада застосовували токсичні хімікати для боротьби з контрольованими опозицією районами міста.