ua en ru

Росія жалкує, що ініціатори трибуналу по Boeing "поспішили з резолюцією"

Росія жалкує, що ініціатори трибуналу по Boeing "поспішили з резолюцією" Фото: місце аварії Боїнга

МЗС РФ опублікував заяву

Росія жалкує, що ініціатори трибуналу по Boeing поспішили з резолюцією про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера Boeing на сході України 17 липня 2014 року. Про це йдеться в заяві прес-служби російського МЗС.

"Шкода, що ініціатори завершився засідання знехтували нашою пропозицією. Замість цього вони воліли поспішно винести на голосування в Раді без обговорення інших опцій свій варіант створення міжнародного трибуналу. Наші наполегливі роз'яснення про несвоєчасність і контрпродуктивність такого кроку, не має прецедентів у минулому, і до того ж задовго до завершення ведеться розслідування обставин загибелі літака, не були сприйняті", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН на засіданні в середу, 29 липня 2015 р., не зміг прийняти проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера Boeing на сході України 17 липня 2014 року. Росія скористалася правом вето, за резолюцію проголосували 11 делегацій, три країни утрималися - це Китай, Ангола і Венесуела.

Раніше постпред України в ООН Юрій Сергєєв заявляв, що міжнародний трибунал по покаранню винних у катастрофі Boeing 777 на Донбасі буде створено навіть у тому випадку, якщо Росія накладе вето на відповідну резолюцію Ради безпеки ООН.