ua en ru

Росія у складі "гумконвою" доставила на Донбас технічні засоби розвідки і радіостанції, - ГУР

Росія у складі "гумконвою" доставила на Донбас технічні засоби розвідки і радіостанції, - ГУР Фото: "гумконвой" РФ (vk.com/id26155524)

Російський "гумконвой" містив вантаж військового призначення

Російська Федерація у складі чергового "гумконвою" доставила на окупований Донбас технічні засоби розвідки і радіостанції. Про це з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

Гуцуляк повідомив, що 25 січня 2018 року Росія доставила на Донбас черговий так званий "гуманітарний конвой", який містив вантаж військового призначення для російських окупаційних військ. Зокрема, під видом "гумконвою" РФ доставила бойовикам технічні засоби розвідки і радіостанції.

"Попри заяви керівництва Російської Федерації щодо винятково мирного призначення вантажів таких от "конвоїв", вони є одним із способів підтримки загарбника та псевдодержавних терористичних утворень на сході України", - зазначив Гуцуляк.

У Міноборони також зазначили, що головним наповненням російських "гумконвоїв" є обладнання й устаткування військового призначення для бойовиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 січня Росія направила на Донбас 73-тю колону з "гуманітарною допомогою" для Донбасу.