ua en ru

Росія приховує масштаби своїх військових навчань, - Міноборони Латвії

Росія приховує масштаби своїх військових навчань, - Міноборони Латвії Фото: Раймонд Бергманіс (commons.wikimedia.org)

НАТО непокоять раптові російські військові навчання, про які альянс не попереджають

У Латвії вважають, що російське Міністерство оборони на відміну від країн НАТО діє недостатньо прозоро, насамперед, під час проведення навчань. Про це заявив голова оборонного відомства Латвії Раймонд Бергманіс в інтерв'ю "Укрінформу".

"Ми постійно чуємо від керівництва збройних сил Росії, починаючи від міністра, що вони у Західному військовому окрузі розмістять ще більше солдатів, літаків, іншої військової техніки. Дуже непокоять також раптові військові навчання, про які нас взагалі не попереджають і в яких бере участь велика кількість солдатів і озброєнь. Тому, звичайно, НАТО постійно ставить перед Російською Федерацією питання про транспарентність", - сказав Бергманіс.

Міністр оборони Латвії запевнив, що НАТО завжди чітко прописує - які будуть навчання, де та скільки осіб у них братиме участь - "приїжджайте, дивіться, російські інспектори приїжджають, ми їм все показуємо".

"Взагалі наші східні сусіди люблять багато говорити про підрозділи союзників, розташованих у нас. Але при цьому лукавлять, замовчуючи, які частини і в якій кількості при цьому розміщені на їх боці", - зазначив Бергманіс.

Нагадаємо, 1 жовтня у Росії стартували загальнонаціональні штабні тренування з цивільної оборони на випадок раптової зовнішньої агресії проти країни.