ua en ru

Росія може приховано наймати рекрутів в Ефіопії та Еритреї, - ЗМІ

Росія може приховано наймати рекрутів в Ефіопії та Еритреї, - ЗМІ Фото: Росія може приховано наймати рекрутів в Ефіопії та Еритреї (Getty Images)

Російська Федерація могла вдатися до прихованого найму рекрутів з Ефіопії та Еритреї. Біля російських посольств були помічені сотні добровольців.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Упродовж двох тижнів добровольці приходили до російських посольств з бажанням поїхати воювати прот України за гроші.

За словами мешканців району, де розташоване посольство в Ефіопії, останнім часом число добровольців стрімко зросло. За останні дні кількість охочих розрослась в довгу чергу. Чоловікам пропонують, нібито, щедру оплату, а чутки поширювались в соцмережах. Згідно з деякою інформацією, добровольцям пропонували 2 тисячі доларів та працевлаштування в Росії після війни.

19 квітня кілька сотень чоловіків заповнювали анкети з правоохоронцями Ефіопії, вказуючи свої дані та свідоцтво щодо бойового досвіду. Через деякий час до них російською мовою через перекладача звернувся чоловік, який відзначив, що їх контакти збережуть й зв’яжуться у разі потреби.

Російське посольство проігнорувало запит видання про коментар, а вже 19 квітня оприлюднило заяву про, нібито, те, що громадяни Ефіопії висловили солідарність й братерську дружбу з Росією.

Як відзначають деякі чоловіки з натовпу, вони не хочуть жити в Ефіопії, у зв’язку з чим шукають можливості втекти з країни до Європи або ж Росії.

Видання The Times, посилаючись на дані представника розвідки, пише, що в сусідній Еритреї існують плани надіслати 5 тисяч добровольців до лав армії Росії. Голова МЗС Сергій Лаврой, нібито, літав до Еритреї незадовго до повномасштабного вторгнення, де зустрівся з президентом країни Ісаясом Афеверкі.