ua en ru

Росія вирішила оскаржити рішення ЄСПЛ щодо справи проти Навального

Росія вирішила оскаржити рішення ЄСПЛ щодо справи проти Навального Фото: Олексій Навальний

Скаргу у Велику палату ЄСПЛ подадуть протягом трьох місяців

Міністерство юстиції Російської Федерації (РФ) оскаржить рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), який вважає, що російські судові інстанції порушили права опозиціонера Олексія Навального при розгляді справи "Кіровлісу". Адвокат опозиціонера Ольга Михайлова висловила впевненість, що Велика палата залишить рішення в силі, передає РБК.

Як повідомили в прес-службі відомства, скаргу у Велику палату ЄСПЛ подадуть протягом трьох місяців, як вимагають правила.

Як повідомлялося, Європейський суд з прав людини знайшов порушення у справі про розкрадання продукції підприємства "Кіровліс", винними за яким визнали опозиціонера Олексія Навального і Петра Офіцерова.

Нагадаємо, Навальний подав до суду на Путіна 11 лютого 2016 року. Навальний вважає, що Путін не повідомив про конфлікт інтересів, коли підписував постанову про виділення коштів з Фонду національного добробуту компанії СІБУР, серед акціонерів якої числиться Кирило Шамалов. Раніше він згадувався в ЗМІ як чоловік Катерини Тихонової, ймовірної дочки Володимира Путіна. Навальний стверджує, що Путін порушив закон "Про протидію корупції".