ua en ru

Росія дозволила постачання продукції шести рибопереробним підприємствам України, - МінАП

Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк обговорив з керівником Россільгоспнагляду Сергієм Данквертом питання взаємодії ветеринарних служб України і Росії, повідомляє прес-служба Мінагрополітіки України.

Керівник Россільгоспнагляду повідомив, що за підсумками перевірок рибопереробних підприємств України ухвалене рішення включити до списку постачальників в РФ 6 з 8 проінспектованих підприємств. Цей список підлягає узгодженню з членами Митного союзу. Підприємства можуть бути включені в затверджений список після усунення на них раніше виявлених порушень і надання гарантій безпеки ветеринарною службою України.

Заплановано підписати протокол між ветеринарними службами країн-членів Митного союзу і України, який передбачатиме механізм зближення процедур з безперешкодного переміщення тваринницької продукції. Сторони домовилися про необхідність проведення в першій декаді листопада 2010р. наради голів ветеринарних служб України і країн-членів Митного союзу для вирішення питань, неврегульованих законодавством СНД і Митного союзу.

Сторони обговорили питання транзиту через територію Росії до Казахстану тваринницької продукції підприємств України, неатестованих Россільгоспнаглядом і не включених станом на 1 липня 2010 р. в реєстр підприємств, що мають право на експорт продукції на територію Митного союзу.