ua en ru

Росія розмістить ще один полк С-400 у Криму в другій половині 2017

Росія розмістить ще один полк С-400 у Криму в другій половині 2017 Фото: російський ракетний комплекс С-400 «Тріумф»

Полк перебуватиме в західній частині Кримського півострова

Другий полк зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф» заступить на бойове чергування в Криму в другій половині 2017 року. Про це з посиланням на джерело в силових структурах повідомляє ТАСС.

«ППО Криму в другій половині 2017 року посилять за рахунок другого за рахунком полку С-400», - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, полк перебуватиме в західній частині Кримського півострова.

Джерело також зазначило, що в 2018 році бойовий склад обох полків ракетних систем С-400 буде збільшений за рахунок включення третього дивізіону.

Про те, що в Криму планується розгорнути додаткові С-400 «Тріумф», повідомляв у січні командувач 4-ю армією ВВС і ППО генерал-лейтенант Віктор Севостьянов, але він не називав терміни розміщення ЗРК.

Перший зенітний полк, озброєний системою С-400, заступив на бойове чергування в Криму 13 січня. «Тріумф» знаходиться на озброєнні зенітно-ракетного Севастопольсько-Феодосійського полку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військово-морські сили Росії розмістять в окупованому Криму зенітні ракетні комплекси "Бук" для того, щоб "повністю закрити небо" над півостровом і Чорним морем.