ua en ru

Росія розмістила в Лівії військовослужбовців спецназу і співробітників Генштабу

Росія розмістила в Лівії військовослужбовців спецназу і співробітників Генштабу Ілюстративне фото (armiya.az)

Про передбачувану активність Росії в Лівії напередодні була сповіщена прем'єр-міністр Британії Тереза Мей

Росія перекинула в східну Лівію кілька десятків військовослужбовців спецназу і співробітників Головного управління Генштабу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на газету The Sun, яка посилається на джерела в британському уряді.

За даними газети, військові займаються підготовкою кадрів армії маршала Халіфи Хафтара, якому РФ також поставляє важке озброєння. Повідомляється, що в Лівії Росія вже створила дві військові бази на північно-східному узбережжі країни - в містах Тобрук і Бенгазі. Обидва об'єкти були розгорнуті під прикриттям приватної військової компанії "Вагнер".

Також у The Sun відзначають, що про передбачувану активність Росії в Лівії напередодні була сповіщена прем'єр-міністр Тереза Мей.

"Факт полягає в тому, що ми вкрай вразливі до потоків міграції та нафтових шоків, які залежать від ситуації в Лівії", - повідомило джерело британської газети.

Нагадаємо, в лівійській столиці Тріполі ввели режим надзвичайного стану через безперервні зіткнення.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що лівійський суд засудив до смертної кари 45 осіб за розстріл демонстрантів у 2011 році під час протестів в Тріполі.

Згідно з повідомленням, 45 фігурантів справи щодо відкриття вогню по демонтстрантам, які вийшли в столиці країни на мітинг проти Муаммара Каддафі, засуджені до смертної кари, ще 54 отримали по п'ять років ув'язнення, інші 22 підсудних були виправдані.