ua en ru

Росія розраховує завершити переговори по вступу до СОТ до кінця поточного року, - Шувалов

Росія розраховує завершити переговори по вступу до СОТ до кінця поточного року. Про це заявив 4 жовтня перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов, виступаючи в Чикаго на щорічному засіданні Американо-російської ділової ради, передає радіостанція "Маяк".

За словами віце-прем'єра, "Росія, на жаль, залишається єдиною світовою економікою поза СОТ". "Ми плануємо завершити процес вступу в організацію в найближчому майбутньому. У понеділок ми провели дуже плідні переговори у Вашингтоні з адміністрацією США, зокрема, з віце-президентом Джозефом Байденом", - сказав Шувалов.

"Ми сподіваємося завершити переговори до кінця грудня. Завдяки підтримці американської адміністрації ми близькі до досягнення цієї мети", - підкреслив віце-прем'єр. Він також висловив надію на те, що американська бізнес-спільнота буде сприяти скасуванню єдиного пережитку "холодної війни" - поправки Джексона-Веніка.

"Американці докладають усіх зусиль, щоб переконати інших членів СОТ в тому, що Росія повинна стати членом організації до кінця цього року. На жаль, залишилося кілька другорядних питань, що стосуються третьої сторони", - сказав віце-прем'єр.

Американська сторона раніше також висловлювалася про можливість приєднання Росії до СОТ вже цього року.