ua en ru

Росія намагається скомпрометувати Меджліс, - Чубаров

Росія намагається скомпрометувати Меджліс, - Чубаров Фото: Рефат Чубаров (РБК-Україна)

Російські державні ЗМІ намагаються очорнити Меджліс

Російські державні засоби масової інформації намагаються очорнити Меджліс кримськотатарського народу. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров у своєму Facebook.

"Як водиться в окупованому Росією Криму, одночасно з початком обшуків у російських державних ЗМІ відбувся викид інформаційних матеріалів, покликаних виправдати чергові репресії російських окупантів проти кримських татар і, одночасно, очорнити Меджліс кримськотатарського народу", - написав Чубаров.

За його словами, аналіз інформації, що надходить з Криму, свідчить про широкомасштабної спеціальної операції, яку проводить ФСБ Росії в окупованому Криму.

Чубаров зазначив, що метою спецоперації є нові арешти активістів національного руху і компрометація Меджлісу кримськотатарського народу.

"При цьому, роль провокатора, з власної волі чи з примусу, відведена громадянину Туреччини Юсуфу Айтану, раніше втершегося в довіру до сім'ї Веджіє абла Кашка", - написав нардеп.

Нагадаємо, сьогодні, 23 листопада, в окупованому РФ Криму затримали кількох членів Меджлісу, яких підозрюють у вимаганні грошей у громадянина Туреччини. Після затримання окупантами померла активіст кримськотатарського руху Веджіє Кашка.