ua en ru

РФ прокоментувала заяву НАТО про відпрацювання ядерного удару по Швеції

РФ прокоментувала заяву НАТО про відпрацювання ядерного удару по Швеції Постпред Росії при НАТО Олександр Грушко

Постпред РФ при НАТО назвав пропагандою повідомлення про ядерні навчаннях Росії

Дані у звітній доповіді НАТО про те, що Росія в 2013 році проводила навчання, симулировавшие ядерний удар по Швеції, є частиною пропагандистської кампанії" альянсу. Про це заявив постпред Росії при НАТО Олександр Грушко, передає Інтерфакс.

"Це частина проведеної НАТО агресивної пропагандистської кампанії з метою демонстрації своєї затребуваності, виправдання курсу на відтворення в Європі "залізної завіси", а також обґрунтування зусиль союзників по нарощуванню і наближення військових потенціалів до кордонів Росії", - сказав Грушко.

За словами Грушко, російські військові фахівці представили на майданчику Росія - НАТО "розгорнуті презентації за сценарієм і цілям маневрів" згаданих навчань, підкреслюючи їх антитерористичну спрямованість. Як пояснив повпред, наявність ядерної складової у навчаннях "пов'язане з підтриманням боєздатності наших Стратегічних ядерних сил, є гарантом національної безпеки Росії і стратегічної стабільності у світі".

На думку Грушко, очевидно, кампанія з пошуку російських підводних човнів в шведських водах остаточно вичерпалася, і потрібні нові сюжети. За словами постпреда, подібні "вкидання" стали вже традиційними.

Нагадаємо, заяву Грушко прозвучала у відповідь на доповідь генсека НАТО Йенса Столтенберга, в якому стверджується, що у 2013 році російська авіація проводила навчання, симулировавшие ядерну атаку на Швецію.