ua en ru

Росія продовжує підтримувати конфлікт і гуманітарну кризу на Донбасі, - Держдеп

Росія продовжує підтримувати конфлікт і гуманітарну кризу на Донбасі, - Держдеп Фото: Хізер Нойерт (U. S. Department of State)

Нойерт заявила, що ситуація на Донбасі не покращилася

У Державному департаменті США заявили, що Російська Федерація продовжує підтримувати конфлікт і гуманітарну кризу на Донбасі. Про це повідомила прес-секретар Держдепу Хізер Нойерт, передає сайт відомства.

Вона підкреслила, що ситуація на Донбасі не покращилася. Найерт звернула увагу на важку гуманітарну ситуацію і наростаюче насильство на сході України.

За її словами, Росія є джерелом насильства на Донбасі.

"Росія і її довірені особи є джерелом насильства на сході України, і російський уряд продовжує активний конфлікт і гуманітарна криза допомогою свого керівництва і постачання збройних сил на місцях, а також його безпосередній контроль над повноважними органами", - заявила Нойерт.

"Сполучені Штати закликають Росію покласти край нападам на сході України, вивести свої сили і важку зброю з суверенній території України і погодитися на надійну миротворчу місію ООН", - сказала прес-секретар.

Нагадаємо, ввечері, 19 грудня, бойовики обстріляли оборонні укріплення українських військових навколо Зайцево (Донецька область) з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Раніше, 18 грудня близько 17:00, бойовики обстріляли населений пункт Новолуганское з реактивних систем залпового вогню. В результаті обстрілу 8 мирних жителів отримали поранення. Відзначається, що в їх числі опинилися 6 жінок, один чоловік і одна дитина з психологічною травмою.