ua en ru

Росія привласнила санаторій "Україна" в окупованому Криму

Росія привласнила санаторій "Україна" в окупованому Криму Фото: Михайло Мішустін (government.ru)

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін передав санаторій "Україна" ("Родіна") біля окупованої Ялти у федеральну власність. Тепер у санаторії будуть оздоровлюватися російські силовики та їх родини.

Про це повідомляє агентство "Крим.Реалії".

Згідно з розпорядженням Мішустіна, тепер функції та повноваження засновника санаторію здійснюватиме Слідчий комітет Росії. Санаторій прийматиме співробітників, службовців, працівників і пенсіонерів Слідкому РФ, членів їхніх сімей, а також родичів загиблих співробітників.

Поруч з оздоровчим комплексом, який розташований в селищі Гаспра, є старовинні храми, царські палаци та інші пам'ятки, а за декілька сотень метрів від нього знаходиться власний пляж.

Нагадаємо, в середині грудня Росія продала кримський винний завод "Масандра". Підприємство за майже 73 млн доларів придбала дочірня компанія банку "Росія".

В українській прокуратурі назвали приватизацію "Масандри" військовим злочином збоку Росії, оскільки держава-окупант має право користуватися публічним майном лише у військових цілях.

Крім того, в Україні планують ініціювати введення нових санкцій проти Росії за приватизацію заводу "Масандра" в окупованому Криму.