ua en ru

Росія приймає заходи для вирішення ситуації навколо затримання інспекторів ОБСЄ, - МЗС РФ

Росія приймає заходи для вирішення ситуації, що виникла у зв'язку із затриманням військових інспекторів ОБСЄ під Слов'янськом.

Росія приймає заходи для вирішення ситуації, що виникла у зв'язку із затриманням військових інспекторів ОБСЄ під Слов'янськом. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії, поширеному сьогодні прес-службою російського зовнішньополітичного відомства.

"Російська сторона в рамках наявних можливостей вживає заходів для вирішення ситуації, що виникла у зв'язку із затриманням військових інспекторів ряду держав, що перебували під Слов'янськом. Вони були запрошені українською владою на підставі Віденського документа 2011 р. про заходи зміцнення довіри та безпеки. Нагадаємо, що згідно з цим документом забезпечення безпеки інспекторів повністю покладено на приймаючу сторону. Відповідно, від нинішньої київської влади логічно було б очікувати попереднього узгодження запитань знаходження, діяльності та безпеки інспекторів у районах, де ця влада не контролює ситуацію і де розгорнута військова операція проти жителів власної країни", - йдеться в повідомленні.