ua en ru

Росія не буде брати участь у роботі ПАРЄ в 2016

Росія не буде брати участь у роботі ПАРЄ в 2016 Фото: Росія не буде брати участь у роботі ПАРЄ в 2016

Росія не буде брати участь у роботі ПАРЄ протягом року, оскільки не надала необхідні документи для участі в зимовій сесії

Росія не буде брати участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в 2016 році. Про це йдеться на офіційному сайті ПАРЄ.

"Я шкодую про це рішення. Наслідком цього, відповідно до 25 статті Статуту Ради Європи і правила 6 правил процедури Парламентської асамблеї, делегація не бере участь у роботі асамблеї протягом 2016 року або, принаймні, до тих пір, поки в Росії не відбудуться чергові парламентські вибори", - йдеться в заяві глави ПАРЄ Анн Брассер.

У повідомленні йдеться, що Росія не надала необхідні документи для участі в зимовій сесії ПАРЄ. Це означає, що російська делегація не візьме участь у роботі асамблеї протягом 2016 року.

Нагадаємо, раніше перший заступник керівника делегації, голова комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що російська делегація пропустить січневу сесію ПАРЄ.

"В даний час на ім'я керівника ПАРЄ Анн Брассер надсилається лист за підписом спікерів палат російського парламенту про те, що повноваження делегації РФ на 2016 рік будуть запитуватися пізніше. Січневу сесію ми пропустимо", - заявив Слуцький.