ua en ru

Росія припинила авіасполучення з Єгиптом з 20:00

Росія припинила авіасполучення з Єгиптом з 20:00 Фото: крах російського літака у Єгипті

Рейси до Каїра, Шарм-ель-Шейха і Хургаду виконуватися не будуть

Російська Федерація з 20:00 повністю припинила авіасполучення з Єгиптом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту Росії.

"6 листопада 2015 з 20:00 за московським часом всі російські комерційні авіакомпанії та експлуатанти авіації загального призначення призупиняють виконання всіх регулярних, транзитних і чартерних рейсів з пасажирами на борту в пункти на території Арабської Республіки Єгипет. Рейси до Каїру, Шарм-ель Шейху і Хургаду виконуватися не будуть ", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що для вивезення пасажирів російські авіакомпанії здійснюватимуть рейси за регулярним і нерегулярним розкладом.

Крім того, "Аерофлот" вже відправив до Єгипту порожній літак для евакуації росіян.

Повідомляється, що буде заборона брати на будь-який багаж, крім ручної поклажі. Багаж буде доставлятися окремо після ретельних перевірок.

"Перевезення пасажирів і багажу з аеропортів Єгипту буде організовано роздільними рейсами. Пасажирам в обов'язковому порядку необхідно враховувати умови роздільного перевезення при реєстрації на рейс. На борт повітряного судна дозволяється проносити найбільш затребувані особисті речі, включаючи дитяче харчування і ліки першої необхідності, виключно в ручній поклажі ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, крах російського літака в Єгипті стався в суботу, 31 жовтня, на півночі Синайського півострова неподалік від міста Ель-Аріш. Лайнер Airbus-321 авіакомпанії "Кагалимавіа", який летів з Шарм-еш-Шейха в Петербург, пропав з екранів радарів. На борту літака знаходилося 217 пасажирів і сім членів екіпажу.