ua en ru

Росія постачає до Сирії модернізовані "Панцири", - Reuters

Росія постачає до Сирії модернізовані "Панцири", - Reuters Фото: ЗРГК "Панцир-С1"

Це не перші поставки до Сирії ЗРПК "Панцир-С1"

Російська Федерація здійснює постачання до Сирії модернізованих зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРГК) "Панцир-С1" (SA-22 у класифікації НАТО). Про це з посиланням на західних чиновників повідомляє Reuters.

Як зазначають співрозмовники агентства, ЗРПК, що поставляються до Сирії, будуть управлятися швидше російськими зенітниками, ніж сирійськими. "Цей комплекс - модернізована версія ЗРПК, використовувана Росією, і, швидше за все, в Сирії він буде управлятися російськими фахівцями", - цитує неназваного американського чиновника Reuters.

За словами джерела, близького до російського Військово-морському флоту, це не перші поставки до Сирії ЗРПК "Панцир-С1". Зокрема, комплекси "Панцир-С1" були поставлені до Сирії у 2013 р. "Є плани здійснити нові поставки", - сказав він.

Водночас неназваний західний дипломат заявив агентству, що мова йде про нову версію ЗРПК "Панцир-С1", яка є більш просунутою порівняно з раніше розгорнутими в Сирії зенітно-ракетними системами.

ЗРПК "Панцир-С1" призначений для ближнього прикриття цивільних і військових об'єктів (у тому числі комплексів ППО великої дальності) від усіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу. Також даний комплекс може здійснювати захист об'єкта, що обороняється, від наземних і надводних загроз.

Як повідомлялося раніше, Пентагон засік літаки і військових РФ у Сирії.

Напередодні Росія попередила про військові навчання біля берегів Сирії.

Нагадаємо, в лютому ц.р. МЗС Великої Британії оприлюднило фотографії з російськими "панцирами" в Україні.