ua en ru

Росія постачає Північній Кореї паливо всупереч санкціям ООН, - Reuters

Росія постачає Північній Кореї паливо всупереч санкціям ООН, - Reuters Фото: танкер з паливом (foe.org)

Поставки здійснювалися, як мінімум, три рази

Російські танкери протягом останніх місяців постачали паливо в Північну Корею щонайменше три рази, вони передавали вантажі на море. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на два джерела-чиновника.

На їх думку, Росія порушує санкції ООН.

"Російські суду неодноразово порушували санкції з перевезенням нафтопродуктів з кораблів на кораблі", - сказав перший джерело на умовах анонімності.

Другий джерело також підтвердив існування російської судноплавної торгівлі паливом з Північною Кореєю. У той же час він заявив, що немає доказів участі уряду Росії в останні трансфери.

"Немає ніяких доказів того, що це підтримується російським урядом, але ці російські судна продовжують життєвий шлях північнокорейським", - заявив другий джерело, що працює в сфері європейської безпеки.

Reuters зазначає, що обидва джерела вказали на дані морської розвідки і супутникові знімки судів, плаваючих з російських далекосхідних портів в Тихому океані.

Нагадаємо, раніше в Пекіні спростували інформацію про те, що країна постачає нафту і нафтопродукти в Північну Корею, всупереч санкціям Ради Безпеки ООН.