ua en ru

Росія допоможе Білорусії протистояти санкцій ЄС

Росія підтримає Білорусію, яка стала об'єктом санкцій Європейського союзу (ЄС) після розгону багатотисячних демонстрацій проти переобрання Олександра Лукашенка на четвертий президентський термін у грудні 2010 року, арештів сотень і тюремних вироків десяткам незадоволених. Про це Президент Росії Путін заявив під час свого візиту до Білорусі, передає агентство Reuters.

"Білорусь і Росія будуть координувати зусилля з протидії спробам втручання у внутрішні справи держав-учасниць союзної держави ... надання на них тиску шляхом введення обмежувальних мір чи санкцій", - йдеться в спільній заяві, яку прийняли Путін і Лукашенко.

Білорусія стала об'єктом санкцій ЄС після жорсткого розгону багатотисячних демонстрацій проти переобрання Лукашенка на четвертий президентський термін у грудні 2010 року, арештів сотень і тюремних вироків десяткам незадоволених.

За останній рік Лукашенко випустив з в'язниць більшість опонентів, яких влада називає кримінальними злочинцями. Проте ЄС не поспішає скасовувати санкції проти білоруських чиновників і компаній, та заявляє, що почне діалог з білоруською владою тільки після звільнення всіх політв'язнів.

Зазначимо, що це був перший державний візит Путіна після обрання його на пост Президента Росії.