ua en ru

Росія поки не видасть Польщі уламки літака, що зазнав катастрофи під Смоленськом

Росія поки не видасть Польщі уламки літака, що зазнав катастрофи під Смоленськом Фото: офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін про розслідування катастрофи літака під Смоленськом

За словами російської сторони, частини літака є речовими доказами у кримінальній справі

Уламки польського літака Ту-154М, який зазнав авіакатастрофи під Смоленськом у квітні 2010 року, внаслідок чого загинув президент Польщі Лех Качиньський, не будуть видані Польщі до завершення всіх слідчих дій по кримінальній справі. Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, повідомляє ТАСС.

"Поки всі слідчі дії не будуть закінчені, звісно ж, уламки літака, які є речовими доказами у кримінальній справі, не можуть бути передані польській стороні не тільки у відповідності з нормами Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації, але і міжнародного законодавства", - сказав він.

Також Маркін пояснив, що СК РФ з самого початку розслідування кримінальної справи працює в тісній взаємодії з польською військовою прокуратурою, яка проводить своє розслідування.

За цей час, повідомив Маркін, у відомств склалися тісні робочі стосунки. Крім цього, Польща направила в СК РФ велику кількість запитів про правову допомогу, які вимагають проведення значних слідчих дій і експертиз.

"Таких елементарних речей представники міністерства оборони Польщі могли, звичайно, і не знати, але повинні були б, перш ніж робити публічні заяви, поцікавитися у своїх колег - польських прокурорів, щоб не виглядати клоунами в очах усього світу", - резюмував він.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич назвав терористичним актом авіакатастрофу під Смоленськом.

За його словами, ця акція була спрямована на те, щоб позбавити Польщу людей, які вели країну до незалежності.