ua en ru

Росія після переговорів в Берліні продовжує порушувати мінські угоди, - Турчинов

Росія після переговорів в Берліні продовжує порушувати мінські угоди, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Голова РНБО підкреслив готовність армії дати відсіч будь-яким провокаціям Росії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в ході зустрічі з заступником Генерального секретаря НАТО Алехандро Альваргонзалезом повідомив, що Росія після переговорів в Берліні (Німеччина) продовжує порушувати мінські угоди, передає прес-служба РНБО.

"Жодного дня не припинявся обстріл наших позицій з використанням забороненої крупнокаліберної зброї, але всі спроби прорвати нашу оборону - приречені", - зазначив голова РНБО, додавши, що Збройні Сили України дадуть відсіч будь-яким провокаціям окупаційних підрозділів РФ.

Турчинов звернув увагу, що загалом успішна співпраця з європейськими країнами-членами Альянсу "штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, що не сприяє протидії російській агресії та послаблює безпеку у Європі".

"Ми відкриті до співпраці і хотіли б, щоб НАТО бачило в нас надійного партнера… (альянс – ред.) має бути зацікавленим у сильній Україні, яка здатна протистояти будь-яким провокаціям та агресії", - сказав він.

В свою чергу заступник генсекретаря НАТО наголосив, що Альянс зацікавлений в багатогранній співпраці з Україною, і надалі підтримуватиме Україну в зміцненні сектору безпеки і оборони.

"Я переконаний, що Україна подолає всі виклики, що стоять перед нею, а ми, своєю чергою, готові вам активно допомагати в цьому", - наголосив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі практично не помітний, а мінські угоди реалізуються зі "швидкістю равлика".