ua en ru

Росія передала США план нормалізації стосунків між країнами, - Buzzfeed

Росія передала США план нормалізації стосунків між країнами, - Buzzfeed Фото: Володимир Путін і Дональд Трамп (kremlin.ru)

Документ був переданий Трампу на третій місяць його президентства

Росія розробила і передала адміністрації президента США Дональда Трампа план повної і швидкої нормалізації відносин між країнами. Про це повідомляє видання Buzzfeed, посилаючись на документ, який є у розпорядженні редакції.

Наголошується, що документ був переданий Трампу на третій місяць його президентства і лише деякі з його положень отримали шанс бути втіленими в життя.

"Цей документ являє собою не що інше, як "дорожню карту" для повномасштабної нормалізації американо-російських відносин", - цитує видання віце-президента з досліджень Фонду Карнегі за міжнародний мир Ендрю Вайса.

Видання зазначає, що на сьогоднішній день лише невелика частина десятків пропонованих нарад відбулася, і багато формалізованих переговорів навряд чи відбудуться, оскільки Москва і Вашингтон закривають дипломатичні можливості в низхідній спіралі.

Посольства Росії у Вашингтоні відмовився обговорювати цей документ.

"Ми не коментуємо закриті двосторонні переговори, які є звичайною дипломатичною практикою", - йдеться в заяві посольства.

В Білому домі і Держдепартаменті відмовилися сказати, хто подав документ, але не оскаржували його справжність, повідомляє видання.

Нагадаємо, Bloomberg повідомляв, що в РФ можуть створити новий держбанк, щоб обійти санкції США.