ua en ru

Росія очікує від України виплати держборгу до 31 грудня

Росія очікує від України виплати держборгу до 31 грудня Фото: Мінфін РФ

Мінфін РФ допускає формальний дефолт, якщо Україна не сплатить 3 млрд доларів до закінчення пільгового періоду - до 31 грудня 2015

Україна не здійснила 21 грудня платіж в рахунок погашення облігацій зовнішніх державних позик номіналом в 3 млрд доларів. Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства фінансів Російської Федерації.

"21 грудня 2015 року Мінфін Росії повідомляє, що Україна не здійснила сьогодні платіж в рахунок погашення облігацій зовнішніх державних позик номіналом 3 млрд доларів, що належать Росії",- йдеться в повідомленні відомства.

Дані облігації підлягали погашенню 20 грудня, відповідний платіж на користь РФ повинен бути здійснений в робочий день, 21 грудня.

"З формальної точки зору, невиконання зобов'язань (дефолту) за облігаціями настане, якщо Україна не зробить відповідний платіж до закінчення так званого пільгового періоду, який закінчується 31 грудня 2015 року ", - наголошується в повідомленні російського відомства.

Мінфін Росії очікує, що Україна виконає свої боргові зобов'язання до кінця 2015 року.

Нагадаємо, 18 грудня 2015 року, Україна ввела мораторій на виплату боргу часів Віктора Януковича Російської Федерації в розмірі понад 3 млрд доларів.