ua en ru

Росія відправила у Сирію бойовий корабель з Криму

Росія відправила у Сирію бойовий корабель з Криму Фото: сторожовий корабель Чорноморського флоту РФ "Сметливый"

"Кмітливий" є останнім діючим фрегатом 61-го проекту

Російська Федерація відправила у Сирію сторожовий корабель Чорноморського флоту "Кмітливий", який вийшов з порту Севастополя в анексованому Криму. Про це повідомляє "Російська газета".

"Сторожовий корабель Чорноморського флоту "Кмітливий" під командуванням капітана 3 рангу Сергія Савченкова вийшов із Севастополя і взяв курс на Босфор, до берегів Сирії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, напередодні відправки сторожовий корабель "Кмітливий" в морському полігоні в акваторії Чорного моря виконав зенітну ракетну стрілянину по імітаторові повітряної цілі, а також артилерійські стрільби по морській та повітряній цілям.

"На борту знаходиться група антитерористичної діяльності зі складу окремої бригади морської піхоти ЧФ, якою командує полковник Дмитро Усков. Планується, що корабель кілька місяців буде діяти в складі оперативного з'єднання ВМФ у далекій морській зоні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін виступив проти поновлення ударів російської авіації в сирійському Алеппо.