ua en ru

Росія відмовляється видавати осіб, причетних до викрадення активістів Євромайдану, - МВС

Росія відмовляється видавати осіб, причетних до викрадення активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Росія відмовляється видавати осіб, причетних до викрадення активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Про це у своєму Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За словами Геращенко, всього в організації і виконанні даного злочину брало участь 11 осіб. З них двох заарештували ще в кінці лютого й зараз справа з них передано до суду для винесення вироку.

"Решта 9-ро, особи яких ми встановили тільки після затримання двох перших, відразу після арешту двох подільників "стали на лижі" і всі знаходяться на території Російської Федерації. Всі 9-ро оголошені в міжнародний розшук. На них видано ордер Інтерполу, який не виконується РФ, хоча ми встановили місця перебування всіх 9-ти злочинців", - підкреслив він.

Нагадаємо, Вербицький і Луценко були викрадені 21 січня 2014 р. з Олександрівської лікарні в Києві, куди Луценка привіз Вербицького після поранення в зіткненнях на вул. Грушевського. Активістів вивезли за місто, катували і допитували, а потім кинули в лісі на морозі. Луценко з перебитою ногою вдалося доповзти до того місця, де йому могли надати допомогу. При цьому згодом Вербицький був знайдений мертвим у лісосмузі.