ua en ru

Росія відмовилася вести переговори про обмін заручників з Україною, - Кучма

Росія відмовилася вести переговори про обмін заручників з Україною, - Кучма Фото: зустріч полонених в Україні, 27.12 (РБК-Україна/Віталій Носач)

Дата наступного обміну полоненими невідома

Російська сторона відмовляється обговорювати пропозицію про обмін росіян, затриманих в Україні, на українських заручників в РФ. Про це повідомив представник України у Тристоронній контактній групі, президент України 1994-2005 років Леонід Кучма, передає Zn,Ua.

Таким чином, за словами Кучми, дата наступного обміну полоненими невідома.

"Ми ж в останній раз запропонували віддати росіян, які у нас тут знаходяться. В обмін, ми сказали, поверніть нам тих українців, які перебувають в Росії. Вони на цю тему розмова взагалі не хочуть вести", - сказав Кучма.

Зазначимо, раніше під час засідання тристоронньої контактної групи в Мінську 4 травня 2018 року представники ОРДЛО висунули вимогу передати їм більше 80 осіб, які перебувають в установах української пенітенціарної системи за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України. У відповідь вони погодилися передати Україні не більше 15 заручників.

Раніше під час засідання ТКГ 18 квітня українська сторона підкреслила, що дані про десятки заручників в ОРДЛО приховуються і зажадала надати повну інформацію про ув'язнених.