ua en ru

Росія здійснює спроби дестабілізувати ситуацію в Україні із території Придністров’я

Росія здійснює спроби дестабілізувати ситуацію в Україні із території Придністров’я Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

За словами Клімкіна, Україна та Молдова продовжують потерпати від російської агресії

Росія здійснює спроби дестабілізувати ситуацію в Україні із території Придністров’я. Про це сьогодні на спільній прес-конференції з главою Міністерства закордонних справ (МЗС) Молдови Тудором Уляновскі заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"В контексті звільнення Придністров’я від російської присутності маємо перші, хоча і дуже слабкі позитиви в тому сенсі, що зараз з Придністров’я їхатимуть машини із нормальними номерними знаками... Це, на жаль, не означає, що провокації з території Придністров’я припиняться... В тому числі з території Придністров’я зі сторони Росії здійснюються спроби дестабілізації України", - сказав він.

За словами Клімкіна, Україна та Молдова продовжують потерпати від російської агресії.

"Ми будемо послідовно працювати над нашим спільним порядком денним... Будемо спільно працювати, щоби усунути загрозу російського сховища в Колбасній (селище в ПМР, - ред.), де зберігається море боєприпасів в тому числі зовсім непридатних. Це загроза для обох країн в плані безпеки та в плані екологічної ситуації", - сказав голова українського МЗС.

Нагадаємо, 29 вересня прем'єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіп закликав Російську Федерацію (РФ) виконати резолюцію Генеральної Асамблеї, що вимагає виведення російських збройних сил з територій Придністров’я.