ua en ru

Росія залишить в Сирії системи ППО

Росія залишить в Сирії системи ППО Фото: Путін заявив, що Росія залишить в Сирії системи ППО

Путін заявив, що системи ППО РФ будуть застосовуватися в Сирії по будь-яким цілям, що "загрожують російським військовим"

Росія залишить в Сирії системи протиповітряної оборони. Про це заявив президент РФ Володимир Путін, передає "Інтерфакс".

"Всі компоненти розгорнутої системи протиповітряної оборони, включаючи комплекси близької дії "Панцир-Ф" і дальньої дії С-400 "Тріумф", будуть нести постійне бойове чергування. Всі зацікавлені сторони попереджені і про це знають ", - сказав Путін.

Президент РФ також заявив, що системи ППО РФ будуть застосовуватися в Сирії по будь-яким цілям, що загрожують російським військовим.

"Наші системи ППО будуть застосовуватися по будь-яким цілям, які ми вважатимемо загрозою для російських військовослужбовців (в Сирії). Хочу підкреслити - по будь-яким цілям", - сказав Путін.

Путін пообіцяв, що Росія буде і надалі надавати підтримку уряду Сирії, в тому числі фінансову, поставками техніки та озброєння, навчання сирійських збройних сил.

"Це розвідувальна підтримка, штабна допомога в плануванні операцій. І нарешті, це безпосередня підтримка використання космічного угруповання, ударної і винищувальної авіації", - сказав президент РФ.

Нагадаємо, Російська Федерація на військову операцію в Сирії витратила 33 млрд рублів (майже 464,8 млн доларів за актуальним курсом Центральної банку Росії.